Studenten

Wonen met plezier

Een fijne woonruimte waar we ons thuis voelen, dat willen we toch allemaal?

Ben jij ook op zoek naar huisvesting? Het valt niet mee om een betaalbare woonruimte te vinden; een eigen plek waar je met plezier kunt wonen.
MijnWoongenoot draagt bij aan meer huisvesting voor studenten, betekenisvol zijn én nog veel meer!

Aanleiding

Overal lees je de berichten over woningnood, kamertekort voor studenten, personeelstekorten in de zorg, eenzaamheid, overbelaste mantelzorg, nieuwbouwplannen die niet gehaald worden. Dit zijn allemaal grote problemen waar de huidige samenleving mee worstelt.

Al deze uitdagingen hebben ertoe geleid MijnWoongenoot op te richten.
Wij willen met MijnWoongenoot oplossingen realiseren die bijdragen aan al deze uitdagingen voor studenten en senioren.

Hoe?

Door senioren met woonruimte (kamers) over te verbinden met studenten die een woonruimte zoeken. MijnWoongenoot wil dit proces op maat ondersteunen, naar behoefte en mogelijkheden.

Het uitgangspunt: De student laten wonen in ruil voor een vergoeding in geld en/of (lichte zorg-)diensten.

Jij bepaalt natuurlijk zelf wat je wilt doen en wat niet.
Met behulp van ons platform en diensten, helpen we jou aan het vinden van de juiste match!

Waarom?

Wij geloven in een zorgzame SAMENleving, waar iedereen zich thuis voelt en een thuis heeft. Door slimmer, anders en beter gebruik te maken van alles wat er al is.

Hierbij maken we gebruik van de kracht van generaties, door jong en oud te verbinden en gebruik te maken van wat ieder van ons te bieden heeft.

Met MijnWoongenoot maken we van onze samenleving een échte SAMENleving!

SAMEN en met professionals in de wijk

Wij ondersteunen jou en de senior waar nodig bij het vinden van de juiste match én het behouden daarvan.

Als er vragen, kansen of zorgen zijn, hebben wij via onze FAQ vaak het antwoord voor jou en je woongenoot. Zo niet, dan stuur jij je vraag in en gaan wij ermee aan de slag.

Wij werken samen met professionals in de wijk en daarbuiten. Er is zo veel mogelijk als je de wegen weet én als we onze krachten bundelen.

Het is in sommigie situaties zelfs mogelijk een certificaat te behalen om (lichte) zorg te kunnen geven als jij en je woongenoot dit zouden willen. Je kunt hier dan mogelijk ook een vergoeding voor krijgen.