Senioren

Wonen met plezier

Een fijne woonruimte waar we ons thuis voelen, dat willen we toch allemaal?

Helaas lukt dit lang niet voor iedereen.

Zo zijn er veel mensen dringend op zoek naar betaalbare woonruimte of huisvesting met aandacht en hulp passend bij de levensfase.
Daarnaast zijn er steeds meer senioren waarbij het zelfstandig wonen een steeds grotere uitdaging wordt.

Zelfstandig blijven wonen met de juiste ondersteuning en met eigen regie, daar dragen wij graag aan bij.

Herkent u zich hierin?

‘Eigenlijk is mijn huis en tuin veel te groot voor mij alleen. Al dat onderhoud het wordt steeds lastiger, maar ik wil hier niet weg!’
‘Ik heb best een kamer over voor iemand in nood, elkaar helpen is voor mij belangrijk.’
‘Ik wil niet continue een beroep moeten doen op mijn kinderen en kleinkinderen, die hebben het druk genoeg en wonen ook nog eens ver weg.’
‘Al die klusjes in huis, de tuin, de computer….wat zou het makkelijk zijn als ik iemand had die mij hierbij helpt.’
‘Ik wil zelf bepalen wie ik over de vloer krijg als ik hulp nodig heb in huis of voor mijzelf.’
‘Wie zorgt er straks voor mij?’

Of denkt u ook weleens…

‘Eigenlijk is het zonde dat het boven leeg staat, terwijl ik overal hoor dat er zo’n woningnood is.’
‘Het is vaak wel stil in huis en altijd maar alleen eten is ook saai.’
‘Het zou fijn zijn als er iemand was die een oogje in het zeil houdt.’

U kunt het verschil maken, voor uzelf en voor een ander!

Wij willen u met onze inzet, kennis en kunde helpen.
Wij geloven dat er met ingang van vandaag nieuwe, haalbare oplossingen zijn om zelfstandig met eigen regie thuis te blijven wonen én daarbij ook nog eens een ander te helpen!
Wij weten dat we dit met elkaar, met u erbij kunnen bereiken.

Oplossing

Zelfstandig blijven wonen met behoud van eigen regie. Iemand die u helpt waar nodig. Eén vast en vertrouwd persoon die langere tijd blijft en waarmee u een KLIK heeft.
Dat kan!
Met ons matchingplatform en ondersteuning op maat helpen wij u een juiste woongenoot te vinden die bij u past. Wij hebben immers een groeiend bestand aan betrokken studenten die graag willen wonen in ruil voor een combinatie van vergoeding en diensten en/of zorg op maat.

Waar wij voor staan

Wij geloven namelijk dat een deel van de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken ligt namelijk bij het slimmer en anders gebruik  maken van ons (menselijk) kapitaal.
Woonproblematiek, tekorten aan dienst- en zorgverlening, duurzaamheidsuitdagingen; op al deze gebieden zijn er oplossingen die binnen handbereik liggen.
Als we met elkaar op een andere manier kijken naar én gebruik maken van onze SAMENleving.

Naast het feit dat er veel mensen zijn die passende woonruimte zoeken, zijn er net zo veel mensen (of zelfs meer!) die woonruimte over hebben! Wij willen mensen met woonruimte over verbinden met mensen die woonruimte zoeken in ruil voor een gebruikersvergoeding en diensten en/of zorg op maat.

Wij zijn als coöperatieve vereniging sterk sociaal gedreven en willen zorgeloos en betaalbaar wonen mogelijk maken voor iedereen. Met ons platform en professionele begeleiding op maat, brengen wij vraag en aanbod bij elkaar. Dit doen wij door deelnemers naar wens en behoefte te matchen.

Wie?

Wij richten ons op senioren met woonruimte over en studenten die woonruimte zoeken.
Wij willen echter niemand uitsluiten op basis van leeftijd of persoonlijke situatie, dus neem gerust contact met ons op, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Woonruimte

De mogelijkheden, woonruimte, wensen en behoeften worden altijd in overleg met de juiste persoonlijke begeleiding op maat in kaart gebracht.
Zo kan het gaan om een gedeelte van de woning in huis zoals een kamer, bovenverdieping/zolder, een omgebouwde garage of zelfs een buitenverblijf in de tuin betreffen, zoals een mantelzorgwoning of een prefab-woonunit.

Waarom meedoen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u ervoor kiest om met onze deskundige hulp uw woonruimte ter beschikking te stellen in ruil voor een gebruikersvergoeding en diensten/zorg.
Mogelijk is het:

  • de behoefte uit solidariteit (tijdelijk) een deel van de woning of woonunit in de tuin, beschikbaar te stellen en heeft u ook behoefte aan diensten en/of zorg.
  • een veilig en gezellig idee als er een (tijdelijke) woongenoot zou zijn en er meer leven is in huis.
  • fijn iemand te helpen met woonruimte en met uw levenservaring.
  • handig en uit praktische overwegingen en zou een handige woongenoot een oplossing zijn voor allerlei klusjes in huis, de tuin, zware boodschappen, koken etc.
  • omdat uw gezondheid afneemt (of dat van uw partner) en u wel wat diensten en/of zorg kunt gebruiken.
  • een prettig idee dat u één vast gezicht en vertrouwd persoon heeft voor een langere tijd.
  • een fijn idee dat u zelf de regie behoudt en niet afhankelijk bent van mantelzorg.
  • dat een student in huis uw financiële mogelijkheden verruimt in deze steeds duurder wordende tijd.
  • een combinatie van bovenstaande.

Wat uw reden ook is, wij willen samen met u zorgen voor een woongenoot die bij u en uw situatie past. Iemand waar u een klik mee heeft en die u vertrouwt.

Contact

Bent u ook benieuwd naar wat MijnWoongenoot voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Na een eerste telefonische contact, wordt uw wens afhankelijk van uw situatie en vraag door ons opgepakt.